15. května 2010

Bifteky s česnekovým máslem

4 kousky svíčkové, každý asi 170 g, černý pepř , sůl, 4 lžičky rostlinného oleje,
na česnekové máslo : 100 g másla, necháme změknout při pokojové teplotě, 2 oloupané a rozdrcené stroužky česneku, 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky

Nejdříve si připravíme česnekové máslo, na které smícháme v malé misce změklé máslo, česnek a petrželku. Směs umístíme doprostřed papíru na pečení nebo plastové fólie, obalíme jím máslo a vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm. Oba konce uzavřeme a necháme v lednici 1 hodinu tuhnout.
Maso osolíme a opepříme. Ve velké pánvi se silným dnem rozehříváme na středně velkém plameni olej, dokud nezačne kouřit.Maso vložíme do pánve. Polokrvavý steak se bude smažit 2 minuty na jedné a 3 minuty  na druhé straně. Dobře propečený steak by měl být hotov za 3, respektive 4 minuty. Doba smažení závisí na tloušťce masa, proto se o míře propečení přesvědčíme malým ostrým řezem do středu jedné porce.Z lednice vyjmeme máslo, vybalíme je na plátky a před podáváním jím poklademe jednotlivé porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat