13. května 2010

Vepřové ragú s cuketou

1/2 kg vepřová plec, 1-2 cukety, 2 rajčata, 1 cibule, 4 lžíce hrášku, 4 lžíce bílého vína, olej, sůl, tymián, bobkový list, mletý pepř, mletá paprika, kari, hladká mouka

Vepřovou plec naklepeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Vložíme je na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli, za stálého míchání osmachneme, osolíme a podlijeme několika lžícemi vody a podusíme. Po chvilce přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, víno koření a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme hrášek. Cukety oloupáme, nakrájíme na kolečka silná asi 4 mm, osolíme je promneme a necháme stát na cedníku asi 10 min. Cukety usušíme v utěrce, postupně obalíme v koření a usmažíme po obou stranách na oleji. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat