15. května 2010

Minutkový VIP guláš

1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, sladká paprika, 3 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř, kmín, 0,5 l vývaru z bujonové kostky, 1 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, majoránka, 400 g pravé svíčkové, sůl, 100 g žampionů, 200 g telecích párků, 200 g leča (popřípadě mražená nebo sterilovaná směs)

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme do růžova, přidáme mletou papriku, protlak, pepř, kmín, podlijeme větší částí vývaru a vydusíme na tuk.Zaprášíme moukou a za stálého míchání orestujeme,podlijeme zbylím vývarem,přidáme utřený česnek,majoránku a povaříme.Nudličky masa okořeníme,osolíme a opečeme ne oleji. Přidáme žampiony, oloupané a nakrájené párky,lečo a opečeme.Štávu procedíme na maso a krátce povaříme.Dochutíme a můžeme podávat s přílohou dle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat