15. května 2010

Krůtí salát se špenátem

300 g oškrábaných brambor (tenké plátky), 100 g hrášku, 300 ml nízkotučného jogurtu, 200 g omytých listů mladého špenátu, 200 g pečeného krůtího masa (proužky), 30  g pražených mandlí, 4 lžíce mléka, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce sekaného kopru, 1/2 lžičky soli, 4 cibulky (tenké plátky), pepř dle chuti, ředkvičky (tenké plátky) na ozdobení

Brambory s hráškem vaříme na mírném ohni cca. 5 min. Slejeme je a vychladíme. V míse připravíme zálivku z jogurtu, mléka, viného octa, kopru, soli a pepře. Přidáme vychlazené brambory s hráškem, cibulku, špenát a krůtí maso. Vše dobře promícháme. Nakonec vše ozdobíme mandlemi a plátky ředkviček.

Žádné komentáře:

Okomentovat