13. května 2010

Vepřové nudle s fazolemi a uzeným sýrem

600 g vepřové kýty, 1 vejce, 1 lžíce solamylu, 1 červená cibule, 400 g mražených fazolek, sůl, 4 lžíce oleje, 1 lžička hořčice, 140 g bambusových výhonků, 50 g sterilovaných cukrových kukuřiček, sójová omáčka, 150 g uzeného sýra, kousek pórku

Maso nakrájíme na nudličky, přidáme vejce rozšlehané se solamylem a promícháme. Očištěné fazolky krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a propláchneme studenou vodou. Na rozpáleném oleji opečeme maso ze všech stran, přidáme hrubě nakrájenou cibuli, hořčici a bambusové výhonky, promícháme a krátce podusíme. Vmícháme fazolky a kukuřičky, dochutíme sójovou omáčkou a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti osolíme a posypeme kousky sýra a nudličkami pórku. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat