13. května 2010

Vepřové závitky s hraškem

4 plátky krkovice, 100 g anglické slaniny, 100 g uzeného sýra, 2 feferonky, 3 vejce, malé balení sterilovaného hrášku, sterilovaná kapie  v konzervě, sůl, pepř, petrželka

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odležet. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme anglickou slaninu krájenou na kostičky, nasekané feferonky a vše restujeme. Poté přimícháme hrášek, na kostičky krájenou kapii, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme vejce a do sražené směsi přimícháme nastrouhaný sýr a posekanou petrželku. Prochladlou směs rozdělíme stejnoměrně na plátky masa. Stočíme do závitků, spíchneme párátky, vložíme do pekáčku a lehce podlijeme. Nejprve závitky zprudka zapečeme a následně dopékáme podle velikosti půl až tři čtvrtě hodiny. Hotové závitky zbavíme párátek, šikmo prokrojíme, aby vynikla mozaika a na talíři podléváme výpekem.

Žádné komentáře:

Okomentovat