13. května 2010

Vepřové žebírka s chilli

2500 g očištěný vepřový bok s kostí, 1 konzerva uzených chilly papriček, 3 sušené chilli papričky,
1 hlavička česneku ( menší), 2 citrony, sůl, 10 tortil, 4 čerstvé chilli papričky, koriandr, čerstvá cibulka i s natí, 600 g nastrouhaného sýra Čedar ( můžeme nahradit jiným druhem), 500 g kysaná smetana

Vepřová žebra necháme v celku pouze nařežeme  do křížků. Vytvoříme směs z nasekaných chilly papriček (všechny 3 druhy), česneku, soli, citronové šťávy a kůry. Tuto směs důkladně vetřeme do masa a to necháme v chladu odležet do druhého dne. Pečeme v troubě nebo na grilu. Nasekáme čerstvé chilly, koriandr a cibulku i s natí. Tímto posypeme tortilu přidáme strouhaný sýr přiklopíme druhou tortilou a pečepeme v troubě nebo na pánvi nasucho.  Žebra nakrájíme na kusy a přikusujeme plněnou tortilu kterou máčíme v kysané smetaně.

Žádné komentáře:

Okomentovat