15. května 2010

Dušené hovězí s párkem

1 kg hovezí klizky, 3 ks slab.párku, 3 velké cibule, 2 lzíce másla, 1 lzice oleje, 1l vody, sul, celý cerný pepr

Hovezí maso prospikujeme párky,podel svalu tak,aby pri porcování byla videt kolecka parku. Potom v kastrolu rozpálíme olej a maso opeceme po vsech stranách. Potom do kastrolu s opeceným masem pridáme cibuli, sul, pepr a podlijeme castí vody. Priklopíme poklickou a dusíme. Podle potreby stále podléváme vodou,az je maso mekké. Maso vyndáme na talír. Do kastrolu pridáme máslo, necháme ho rozehrát a spojit se zbylou stávou. Nakonec stávu prepasírujeme a maso nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovou kasí.

Žádné komentáře:

Okomentovat