13. května 2010

Vepřová kyta na smetaně a bílém víně

800 g vepřové kýty, lžíci másla, sůl, pepř, tymián, 250 ml. bílého vína, 600 g zmraženého pórku, 150 g zakysané krémovité smetany, 2 žloutky, 50 ml. sladké smetany 

Maso nakrájíme drobné kostky, v kastrolu ho na rozehřátém másle prudce opečeme ze všech stran , osolíme , opepříme a okořeníme tymiánem, zalijeme vínem a přikryté dusíme 45 min. na mírném ohni . Přidáme pórek a dusíme dalších 15 min. Když maso změkne , sejmeme kastrol z plotny . Rozšleháme smetany a žloutky , vmícháme do pokrmu a podle potřeby osolíme a opepříme . Rozdělíme na talíře a jako přílohu podáváme brambory s máslem , sypané pepřem a petrželkou .

Žádné komentáře:

Okomentovat