15. května 2010

Hovězí Teriyaki

1/2 - 1 kg zadního hovězího, ne-li přímo svíčkové a podobně, 1 dl sojové omáčky, 3 lžíce cukru, 1 stroužek utřeného česneku, 1 lžička sušeného zázvoru, 1 lžíce dobrého oleje, 1 čerstvý ananas nakrájený na kostky 

Maso nakrájejte na proužky, asi 1 cm silné a 5 - 8 cm dlouhé. Vše krom masa a ananasu smíchejte a maso v tom asi dvě hodiny v ledničce marinujte. Maso napichujte cig-cag na špízy, prokládaně s ananasem. Maso nechte volně, nestahujte ho, a připravte to až těsně před grilováním, jinak ananas zkašovatí. Grilujte při střední teplotě asi 20 minut, nebo jak je třeba, během grilování potírejte zbylou marinádou.

Žádné komentáře:

Okomentovat