13. května 2010

Srbské vepřové stehno

1,5 kg vepřové kýty, sůl, pepř, vepřové sádlo, zeleninové lečo, cukr, sojová omáčka, kečup

Vepřovou kýtu, osolíme, opepříme. Do kastrolu dáme vepřové sádlo, dvě střední cibule, necháme zesklovatět přidáme kýtu, kterou postupně osmahneme po obvodě. Přidáme dvě skleničky zeleninového leča 2x800 gr a dáme do trouby péci. Během pečení obracíme a doléváme ho vývarem. Doba pečení 1,30 hod. Pokud je maso měkké, vyjmeme a lečo zahustíme bramborovou moučkou, kterou rozmícháme se studenou vodou, přidáme sojovou omáčku dle chuti přisladíme, přidáme kečup, špetku glutasolu. Jako přílohu podáváme rýži na jakýkoliv způsob.

Žádné komentáře:

Okomentovat