13. května 2010

Vepřová kyta v listovém těstě

800 g vepřové kýty, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžička soli, 3 lžíce oleje, snítka šalvěje a bazalky, 200 g listového těsta, 1 vejce, 1 lžička kmínu

Kýtu potřeme grilovacím kořením, solí a rukama vše důkladně zapracujeme do masa. Na pánvi rozpálíme olej a kýtu ze všech stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 35 minut. Poloměkké maso vyndáme a necháme vychladnout. Potom kýtu obalíme v jemně nasekaných bylinkách. Těsto rozválíme na větší plát a maso do něj zabalíme. Vložíme ho do pekače, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme proužky nakrájenými ze zbylého těsta. Opět potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí. Pečeme při 170 stupních Celsia asi 20 minut. Hotové maso vyndáme, necháme 5 minut ustát a pak nakrájíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat