Kýtu potřeme grilovacím kořením, solí a rukama vše důkladně zapracujeme do masa. Na pánvi rozpálíme olej a kýtu ze všech stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 35 minut. Poloměkké maso vyndáme a necháme vychladnout. Potom kýtu obalíme v jemně nasekaných bylinkách. Těsto rozválíme na větší plát a maso do něj zabalíme. Vložíme ho do pekače, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme proužky nakrájenými ze zbylého těsta. Opět potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí. Pečeme při 170 stupních Celsia asi 20 minut. Hotové maso vyndáme, necháme 5 minut ustát a pak nakrájíme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. května 2010
Vepřová kyta v listovém těstě
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat