13. května 2010

Krkovička v ostré omáčce

4 plátky krkovice (150-200 g), 4  vejce, 120 g eidam cihla, hořčice, kečup, pepř, sůl, kari, mletá paprika, chilli, sojová omáčka, worcestrová omáčka, rostliný olej

Nejprve plátky krkovice naklepeme ,osolíme a opeříme. Na pánvi z prudka orestujeme a následně vyjmeme. Do výpeku přidáma cca 100 ml vody přivedeme k varu a postupně přidáme 5-7 polévkových lžic kečupu, 1 kávovou lžičku hořčice, 1/2 kávové lž.kari, 1/2 kávové lž.mleté papriky, 2 ks chilli paprik, pár kapek worcestrové a sojové omáčky (dle chuti ). Přibližně 5 minut povaříme. Nakonec přidáme na hrubo nastrouhaný eidam a necháme ho v omáčce rozpustit. Nesmíme zapomenout mezi přípravou usmažit 4 ks volských ok. Jako přílohu lze zvolit hranolky, opečené brambory, krokety nebo třeba chléb. Obloha je také volitelná dle chuti. Na talíř vložíme hranolky a krkovici na kterou položíme volské oko a přelijeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat