13. května 2010

Zapékané řízky

750 g vepřové kýty, 3 vejce, sůl, olej na smažení
Štáva : 200 ml vody,1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce másla a 1 lžíce oleje,1 lžička vegety a koření 

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme, obalíme ve strouhance a ještě jednou naklepeme. Vajíčka rozšleháme a mírně osolíme. Řízky postupně namáčíme ve vajíčkách a z obou stran usmažíme. Připravíme si šťávu : do vroucí vody přidáme všechny ingredience a důkladně promícháme.Usmažené řízky našikmo poskládáme do pekáče, zalejeme připravenou šťávou a pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme asi půl hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat