13. května 2010

Vepřové maso se sladkokyselou omáčkou

400 g vepřového masa, 1-2 vejce, po 1 lžičce : škrobové moučky, soli, oleje

na omáčku : 3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, kousek čerstvého zázvoru (asi 3 cm)1 lžíce estragonového octa, po 1 lžíci : cukru a sójové omáčky, 1 lžička škrobové moučky, 100-150 ml vývaru

Předem připravíme omáčku. Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli, česnek a na plátky nakrájený zázvor. Zalijeme vývarem, přidáme curk, ocet, špetku glutamalu a sójovou omáčku s máčenou škrobouvou moučkou. Za stálého míchání povaříme 5-10 min., až omáčka zhoustne. Z vajec, mouky, škrobové moučky, špetky soli a lžičky oleje ušleháme řídké těstíčko. Smícháme s vepřovým masem nakrájeným na kostičky o velikosti lískových oříšku. Na pánvi rozpálíme olej a postupně přidáváme po částech maso smíchané s těstíčkem. Během smažení oddělujeme jednotlivé kousky a mícháme, aby byly osmaženy za všech stran. Hotové maso vyjmeme na mísu. Vepřové kostičky podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi přelité sladkokyselou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat