13. května 2010

Vepřové stehno s fazolkami

2 stroužky česneku, 2 lžičky čili, 370 gr cukru, pepř, 270 ml jablečnýho octa, 500 gr zelených fazolek, 80 gr anglické slaniny lžíce oleje, sůl, 1500 gr rajčat, kousek zázvoru, 800 gr vepřové kýty

Česnek a zázvor oloupeme a usekáme ,rajčata spaříme,oloupáme a nakrájíme na kousky dáme je do hrnce přidáme česnek , zázvor, sůl, cukr čili, ocet a pepř. Vaříme 60 min. Fazolky očistíme,povaříme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostky a opečeme na lžíci oleje, přidáme fazolky a krátce podusíme. Maso opláchneme osušíme a na oleji opečeme pak pekáč přiklopíme  pečeme při 200 st  60 min. Upečené maso nakrájíme na plátky obložíme fazolkami a přelijeme čatní. Podáváme s bramborem nebo čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat