15. května 2010

Bifteky na topinkách

3 plátky pravé svíčkové nebo kotlety ze srnčího hřbetu nebo ze skopového masa menší medailonky (dvě na osobu), sůl, pepř, 3 lžičky hladké mouky, olej dle potřeby 

Maso na okraji otřeme vlhkou utěrkou, nepereme-ztvrdlo by při opékání. Lehce naklepeme a urovnáme do oválného tvaru. Pak osolíme, opepříme, lehce poprášíme hladkou moukou a na oleji je na každé straně 3-4 minuty opékáme. Olej by měl sahat do poloviny tloušťky bifteků. Obracíme dvěma vidličkami, do masa nepícháme, aby nevytekla šťáva. Maso musí na tlak vidličky jako pružit, když je hotové. Přendáme je na teplý talíř, slijeme olej. Zbylou štávu zaprášíme špetkou mouky, osmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody a povaříme. Ke konci vaření přidáme kousek másla. Zavařenou šťávou přelijeme bifteky položené na topince chleba.

Žádné komentáře:

Okomentovat