12. března 2010

Sojové řízky

80 g sojové maso (plátky) ,1 masox ,4 stroužky česnek,koření (dle chuti),sójová omáčka (několik kapek) , sůl, mouka hladká,1-2 vejce ,voda,olej

Sójové pátky vsypeme do vařící vody, do které jsme přidaly masox, koření, sůl a povaříme 10-20 minut v otevřené nádobě. Poté vyndáme vymačkáme přebytečnou vodu a necháme vystydnout. Pokapeme olejem, sójovou omáčkou, potřeme utřeným česnekem, důkladně promačkáme a necháme v lednici marinovat. Takto připravené plátky obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku, strouhance jako klasické řízky a smažíme do růžova. Před obalením je možno opatrně plátky rozříznout a vložit šunku nebo plátek sýru, není ale podmínkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninová obloha.

Žádné komentáře:

Okomentovat