10. března 2010

Fazole v chilli omáčce

1 balíček barevných fazolí (nebo kozerva), 1/2-3 lžičky čilli - podle chuti, rájský protlak, 1 masox, cibule, tuk (olej), cukr, jíška (nebo hladká mouka s vodou)

Fazole namočíme přes noc a v téže vodě uvaříme doměka,nebo použijeme konzervované. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme čili a rajský protlak. Krátce osmahneme a zalijeme částí vývaru z fazolí a horkou vodou, přidáme masox. Dochutíme cukrem a povaříme do změknutí cibule. Zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozkvrdlanou ve vodě (jíška dává lepší chuť),přidáme uvařené fazole a povaříme, dochutíme. Je to velice pikantní pokrm, který podáváme s chlebem popřípadě zeleninovým salátem.Lapší chuť dosáhne pokrm po odležení .

Žádné komentáře:

Okomentovat