10. března 2010

Pochotka z fazole

200 g bílých fazolí,25 g sádla,1 cibule,15 g hladké mouky,1/4 kostky masoxu,1 stroužku česneku; 
pepř,sůl,1,5 lžíce rajčatového protlaku (nebo 2,5 lžic kečupu); zelená petrželka

Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat