10. března 2010

Fazole nakyselo se smetanou jako od babiččky

500 g fazolí,1 bobkový list,špetka tymiánu,40 g tuku,2 lžičky hladké mouky,1 stroužek česneku,1 cibule,1/2 lžičky mleté papriky,trochu octa,2 dl kysané smetany,sůl

Předem propláchnuté a namočené fazole uvaříme s bobkovým listem a tymiánem doměkka.Na tuku zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, okořeníme mletou paprikou, zalijeme vývarem z fazolí a dobře povaříme. Potom přidáme fazole, pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí, podle chuti přikyselíme a krátce povaříme.Nakonec přidáme smetanu a sejmeme z ohně. Chceme-li vynechat zásmažku, můžeme fazole zalít kysanou smetanou rozmíchanou s moukou a na mírném plamenu povařit.

Žádné komentáře:

Okomentovat