10. března 2010

Cassoulet

cervené fazole, cibule, ochucená kostka "tymián a bazalka", cesnek, veprová kýta, cabajka, cervené víno, kecup, bobkový list, pepr, tymián

Predem namocené fazole uvaríme spolu s oloupanou cibulí vcelku domekka.Pak v hrnci osmahneme dozlatova 1 cibuli nadrobno,pridáme 2 strouzky cesneku,maso na kostky,lehce osolíme/ochucené kostky obsahují sul/, opepríme, prisypeme 3/4 lzicky suseného tymiánu,3 bobkové listy,lzíci kecupu,rychle orestujeme a zalijeme 1 dcl cerveného vína a sklenicí vody.Pridáme cabajku nakrájenou na kolecka a dusíme do zmeknutí.Prubezne doléváme vývar z fazolí. Kdyz je maso mekké, muzeme zahustit.

Žádné komentáře:

Okomentovat