10. března 2010

Fazole z masem

fazole bílé nebo barevné,cibule, cesnek,sul, pepr,paprika,dalsi koreni nebo korenici smesi dle chuti,hladká mouka, olej,hovezí maso nebo jakékoliv drubezi,veprove nebo uzenina

Namocíme fazole vecer pres noc, uvaríme do mekka (lze i v tlakovém hrnci), na oleji osmazíme cibuli, na cibulový základ dáme krátce oprazit cesnek a velmi krátce papriku, pridáme maso nakrájené na kousky. Opeceme ze vsech stran, podlejeme vodou a dusíme (u hovezího masa vrele doporucuji dusit v tlakovém hrnci). Po zmeknutí maso vyjmeme a zapracujeme do fazolí a dál prohríváme. Na vydusený tuk s cibulovým základem pridáme hladkou mouku, dukladne zamícháme aby nebyly hrudky, oprazíme. Prilejeme vodu nebo vývar a udeláme svetlou jísku, tu zapracujeme do fazolí. Pridáme korení dle libosti - lze pepr, saturejku, kari, pálivou papriku nebo ruzné smesi koreni. Necháme asi 20 minut opatrne provarit - pozor pripaluje se, aby se ztratila mouková príchut Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat