10. března 2010

Congris

1/2 kg červených nebo černých fazolí,1/4 kg dlouhozrnné rýže,anglická slanina, 1 paprika,1/2 větší cibule nebo 1 malá,3 stroužky česneku,rajský protlak, oregano,cumin, bobkový list,ocet, sůl

Fazole přes noc namočíme, přidáme bobkový list a lžičku octa, uvaříme ve větším množství téže vody do měkka. Na pánvičce opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáváme cumin, na kostičky nakrájenou pappriku, cibuli, utřený česnek, oregano, rajský protlak, všechno orestujeme. Smícháme s fazolemi.Dále přidáme syrovou rýži. Můžme přidat trochu vody, pokud jí není dost, poměr by měl být 1 díl rýže na jeden a půl dílu vody. promícháme rýži s fazolemi, zalijeme vodou, osolíme (cca tři lžičky soli. Vaříme na ploténce, až se vyvaří všechna voda, pak snížíme na minumum a pod pokličkou necháme dojít ještě deset minut. Podává se s masem pečeným s česnekem a citrónovou šťávou, zeleninovým salátem, případně i smaženým banánem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat