12. března 2010

Čína ze sojového masa

sójové maso ,jakákoliv zelenina ,mražená zelenina ,cibule, vejce,česnek,hrnek vývaru z kostky a jedna kostka na vaření masa (nejlepší je drůbeží), sójová omáčka, glutasol, cukr, ocet, solamyl

Sójové maso je li víc sójového masa dáme míň zeleniny a naopak. Sójové maso uvaříme ve vývaru z kostky a nakrájíme na menší kousky, vymačkáme, necháme vychladnout a dáme do misky, zalejeme vejcem, ve kterém jsme rozmíchali lžičku solamylu, půl lžičky glutasolu . Na rozpáleném tuku rychle opečeme, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, po chvíli přidáme zeleninu (pórek na kolečka, kelubnu na tenké špalíčky, zelí na nudlicky atd.), česnek a chvíli restujeme. Do hrnku s vývarem dáme 2 lžíce sójové omáčky, lžičku octa a půl lžičky cukru, nalejeme na maso a necháme cca 5 minut dusit. Rozmícháme si trochu solamylu ve studené vodě (asi lžičku solamylu a dvě lzíce vody) a tímto jídlo zahustíme. Krátce povaříme a popřípadě ochutíme glutasolem popř. sójovou omáčkou. Místo sójového masa můžeme použít vepřové nabo drůbeží maso, postup zůstává stejný.

Žádné komentáře:

Okomentovat