24. září 2010

Toskánska cibulová polévka

400 g cibule, 2 stroužky cesneku, 3 lžíce tuku, chilli paprička,1 l zeleninového bujónu, 200 ml bílého vína, čerstvá majoránka, muškátový oříšek, mletý černý pepř, cukr, sůl, bílý chléb, 2-3 lžíce olivového oleje, 100 g ovčího sýra

Rozpálíme olej, přidáme cibuli (na plátky), nadrobno pokrájenou papričku a prolisovaný česnek. Chvíli smažíme, pak přidáme vývar a víno. Osolíme, okořeníme, dochutíme muškátovým oříškem a cukrem. Přidáme nasekanou majoránku a asi 15 minut povaříme. Kostky chleba opečeme na olivovovém oleji.Do každé porce dáme na talíři kostky chleba a nastrouhaný sýr.

Žádné komentáře:

Okomentovat