22. září 2010

Srnčí směs s kysaným zelím

2 lžíce olivového oleje, 400 ml silného ležáku, oloupaný a utřený stroužek česneku, 8 kuliček nového koření, 800 g srnčí plece bez tuku nakrájené na menší kousky, 50 g nasekaných plátků slaniny bez kůže, 200 g oloupané cibule nakrájené na kolečka, velká očištěná mrkev nakrájená na kostičky, lžíce hladké mouky, lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 400 g oškrábaných brambor nakrájených na kostičky, 100 g oloupané klobásy nakrájené na kostičky, 200 g propláchnutého a okapaného kyselého zelí

Ve velké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, česnekem a novým kořením. Do směsi vmícháme kousky srnčího a v chladničce necháme marinovat 3 hodiny nebo přes noc. Troubu předehřejeme na 160°C. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Marinádu uschováme, maso otřeme papírovou utěrkou do sucha. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme zbytek oleje a slaninu a maso na něm 5 minut opékáme. Přidáme cibuli a mrkev a opékáme ještě 3 minuty. Pak vmícháme mouku, přilijeme zbytek piva a marinádu a ochutíme solí a trochou pepře. Za stálého míchání uvedeme do varu. Kastrol odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Pečeme hodinu, pak vmícháme brambory a klobásu. Pečeme dalších 30 minut, až brambory změknou. Maso se zeleninou pokryjeme kyselým zelím, necháme v troubě 5 minut prohřát a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat