21. září 2010

Selské kuře

4 kuřecí stehna, 15 dkg anglické slaniny na plátky, 75 dkg (velká sklenice) kysaného zelí, větší brambor (syrový), větší cibule, sůl, pepř, olej

Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Obalíme je plátky slaniny. Nadrobno nakrájenou cibulu zpěníme na oleji. Přidáme nastrouhanou bramboru a krátce orestujeme. Zalejeme cca 1/4 litrem vody a povaříme asi 1 min. Přidáme překrájené kysané zelí a pořádně promícháme. Do pekáče dáme na dno polovinu zelí. Na zelí naklademe kuřecí stehna obalená slaninou a přikrejeme druhou polovinou zelí. Zakrytý pekáč dáme do trouby a pečeme při cca 200 C asi 3/4 hodiny (než stehna změknou). Poté poklop pekáče odstraníme, vylovíme stehna a uložíme je až na zelí a pečeme v otevřeném pekáči cca 1/4 hodiny, až stehna získají zlatou barvu (můžeme pomoci zapnutím horního grilovacího tělesa u multifunkčních trub). Podáváme s bramborovými knedlíky, špalíčky nebo nejlépe s bosáky (vařené knedlíkové koule ze syrových brambor, rohlíků a vajíčka).

Žádné komentáře:

Okomentovat