22. září 2010

Plzenské kuře

kuře, lžíce haldké mouky, cibule, 1/4 l světlého plzeňského piva, hrst rozinek, 2 bobkové listy, pepř, sůl, olej

Kuře rozdělíme na 4 porce a osolíme a opepříme jej, osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova a přidáme na ni porce kuřete a opečeme jej po všech stranách.Podlijeme vodou, přidáme bobkové listy,vložíme do vyhřáté trouby a za častého podlévání a obracení upečeme dozlatova, měkké kuře vyjmeme, štávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme pivem. Promícháme, štávu provaříme a vyjmeme bobkové listy a přidáme namočené rozinky, vložíme porce kuřete a prohřejeme. Kuře podáváme přelité štávou  s rozinkami. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat