21. září 2010

Kuře na medu a tymiánu

kuře, grilovací koření, kmín, sojová omáčka, citronová šťáva, med, tymián, olivový olej

Celé kuře rozčtvrtíme a vykostíme, namícháme směs -  1,5 dcl olivového oleje, pelévkovou lžíci sojové omáčky, polévkovou lžíci citronové šťávy, plévkovou lžíci grilovacího koření a pelévkovou lžíci kmínu, směs řádně promícháme a do takto připravené směsi naložíme den dopředu čtvrtky kuřete. Následující den naložené kuře rozložíme na pečící plech a polejeme třemi polévkovými lžícemi medu. Pak kuře posypeme dvěma kávovými lžičkami drceného tymiánu a následně podlejeme 3 dcl vody. Takto připravené kuře dáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 1 hodinu. Jako přílohu rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat