22. září 2010

Pivní štrúdl

300 g polohrubé mouky, 16 polévkových lžic piva, 125 g ztuženého tuku, dvě hrsti strouhanky nebo kokosu, strouhaná jablka, sekané vlašské ořechy, celé rozinky, vanilkový cukr, trocha mleté skořice, žloutek a polévková lžíce rumu, tuk na vymazání plechu

Vše smíchat dohromady, vypracovat těsto a nechat půl hodiny v ledničce odpočinout. Potom těsto rozdělit na 2 části a z každé vyválet tenký plát, posypat strouhankou nebo kokosem, rozložit nastrouhaná jablka, posypat sekanými vlašskými ořechy a celými rozinkami a dochutit vanilkovým cukrem a skořicí. Takto připravený plát smotat, přenést na vymazaný plech, potřít rozšlehaným žloutkem se lžící rumu a péct ve vyhřáté troubě při 190°C cca 30 až 45 min, v posledních 10 minutách přidat horký vzduch.

Žádné komentáře:

Okomentovat