22. září 2010

Pivní košíčky

50 dkg polohrubé mouky, 2 dcl světlého piva, 10 dkg hery, 2 vejce, sůl, višně v rumu, rybízová marmeláda

Do prosáté mouky pokrájíme tuk. Přidáme vejce, osolíme a zaděláme pivem na tužší těsto. V lednici necháme odpočinout. Kousky těsta vmáčkneme do formy košíčků v tenké vrstvě (asi 2 mm) a upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé košíčky vymažeme pikantní marmeládou, naplníme krémem a vložíme višni naloženou v rumu. Povrch můžeme polít čokoládovou polevou a posypat kokosem či jemné mletými ořechy. Krém: 15 dkg tuku (máslo, hera), 5 dkg /tuženého tuku. 5 dkg cukru, žloutek, špetka soli,lžíce kakaa.lžíce rumu.lžíce mletých ořechů. Postup: Tuk postrouháme na hrubém struhadle, částečné natavíme, přidáme cukr. žloutek ochucený solí a našleháme. Pak přidáme rum a postrouhané ořechy, můžeme přidat i lžíci kakaa. Necháme v lednici ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat