22. září 2010

Marinované řízky v pivním těstíčku

4 kuřecí řízky, sůl, tuk na smažení
marináda : 2 str. česneku, střední cibule, 2 lžíce sojové omáčky, lžička cukru, mletý pepř, tymián
těstíčko : 2 vejce, 5 lžic světleho piva, hladká mouka, 1 lž. oleje, 1 lž. kypřícího prášku

Řízky odblaníme,po obvodu několikrát mělce nakrojíme, jemně naklepeme a potřeme marinádou: Jemně rozetřený česnek a dr. nakrájenou cibuli promícháme se sojovou omáčkou, cukrem a kořením, řízky dáme do chladničky na několik hodin uležet. Po uložení osolíme, namočíme do středně hustého těstíčka připraveného rozšleháním uvedených ingrediencí a smažíme do zlatova po obou stranách. Obložíme zeleninou a podáváme s bramborovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat