22. září 2010

Špekáčky v pivu

10 až 12 špekáčků, 3 velké cibule, stroužek česneku, láhev ostrého kečupu, 1/2 litru černého piva, sušená nebo čerstvá feferonka, sádlo, sůl, pepř

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rovnoměrně ji poklademe na dno pekáčku. Špekáčky oloupeme překrojíme podélně na polovinu a ještě nařízneme oba konce. Pokládáme je přeříznutou stranou do pekáče. Nakrájíme feferonku a vložíme jí do mezer mezi špekáčky. Obsah pekáčku opepříme a mírně osolíme. Hustě posypeme cibulí nakrájenou na "céčka" a jemně nasekaným česnekem. Lžičkou nabereme sádlo a vložíme jej do všech čtyř rohů pekáčku. Na horní vrstvu cibule nalejeme kečup. Celý obsah potom polejeme 2/3 černého piva. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C  30 minut. Pečení si zpříjemníme dopitím 1/3 černého piva. Podáváme s čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat