21. září 2010

Kuře na směsi koření

10 hřebíčků, 2 lžičky semínek koriandru, 2 lžičky kmínu semínka z deseti nažek kardamomu, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 5 cm čerstvého zázvoru, 2 lžičky chilli koření, 2 lžičky mletého pepře, 1,5 lžičky kurkumy, 3,5 dl přírodního jogurtu, 1 dl citrónové šťávy, kura

Celé koření několik minut opražíme na suché pánvi a utlučeme jej v hmoždíři. Nakrájenou cibuli, česnek a zázvor rozmixujeme v mixéru na kaši současně s pepřem, chilli a kurkumou. Přidáme jogurt a citrónovou šťávu.Stehna stáhneme z kůže a v kloubku je rozdělíme ve dví. Maso nařízneme aby se lépe namarinovalo. Marinujeme jeden den, či přes noc v lednici. Maso naskládáme do ohnivzdorné misky, přelijeme marinádou a pečeme v troubě 30 minut při 200°C, nebo déle,až jde maso od kosti. Podáváme s rajčatovo-okurkovým salátem, rýží basmati, a s tzatziky nebo chutney.

Žádné komentáře:

Okomentovat