pro 4 osoby: cibule, stroužek česneku, 2 mrkve, 150 g žampionů, 5 lžic olivového oleje, 300 g kulaté rýže, 250 ml trpkého jablečného vína, sůl, pepř, 750 ml zeleninového vývaru, 1 lahůdková jarní cibulka, 250 g jemného mraženého hrášku, 4 lžíce sekané petrželky
Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Mrkev očistíme, oloupeme a omyjeme, žampiony nasucho otřeme a obojí nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme mrkev, žampiony a česnek a dále opékáme. Vmícháme rýže a za častého míchání necháme zesklovatět. Zalijeme jablečným vínem, osolíme a opepříme. DO rýže postupně přiléváme zeleninový vývar a dusíme 20 minut. Lahůdkovou jarní cibulku očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme spolu s hráškem 10 minut před koncem tepelné úpravy do rizota. Krátce před podáváním vmícháme petrželku.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat