na 4 porce: 750 g zelených fazolek, 180 g slaniny, 4 zelené jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, lžičku tymiánu, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, tabasco, 4 tvrdá rajčata
Očištěné zelené fazolky omyjeme, 7 minut vaříme v osolené vodě a slijeme. Cibulku oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na silnější nudličky a na troše oleje ji lehce orestujeme. Fazolky promícháme s cibuli, slaninou a česnekem, osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem, zalijeme ½ šálkem vody, zakryjeme poklici a podusíme. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je, odstraníme semínka a přidáme k fazolkám. Společně je necháme ještě několik minut podusit a dochutíme tabascem. Podáváme s bílým chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat