500 g zeleneho neloupaneho hrachu, lit a pul vyvaru z masa nebo masoxu, 2 platky bile veky, sekana petrzelka, 2 lzice masla nebo rostlinneho tuku, korenova zelenina, 4 vykostene kotlety, 2 parky, mlety pepr a sul
Hrach proplachneme studenou vodou a vsypeme do variciho vyvaru. Varime velmi pozvolna asi 2 a pul hodiny. Rozdrobime si veku, nasekame omytou petrzelku a spolu s vekou osmahneme na panvi na rozpalenem tuku. Vyjmeme a nechame vychladnout. Mezitim si ocistime a pod tekouci vodou omyjeme polevkovou zeleninu, kterou nakrajime na kosticky. Oplachnute kotlety osusime v papirovem ubrousku. Tukove okraje platku nekolikrat narizneme, aby se nam pri peceni maso nekroutilo. Priblizne 30 minut pred koncem varu hrachu pridame nakrajenou polevkovou zeleninu, kotlety a parky. Udusene maso i parky potom vyjmeme. Uzeninu nakrajime na kolecka. Smes hrachu a zeleninu spolu s kotletami a kousky parku vlozime do pekace, podle chuti pridame sul a pepr. Vse zasypeme orstovanou vekou s petrzelovou nati. Vlozime do hodne rozpalene trouby, peceme dozlatova asi 30-40 minut.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat