16. prosince 2009

Indické květákové kari s hráškem

3 lžíce rostlinného oleje nebo másla, nejlépe ,přepuštěného ,3 lžíce žluté kari pasty ,1 lžičku drceného kmínu,500 g květáku, propláchnutého a rozebraného na drobné růžičky,šálek čerstvého nebo zmraženého hrášku ,sůl a pepř na dochucení

Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.Osolte a zastříkněte lžící vody. Pak kastrol přikryjte a květák duste asi deset minut. Měl by pustit trochu šťávy; pokud by omáčka byla příliš suchá, přidejte do ní pár kapek vody. Duste jen tak dlouho, aby květák zkřehl, ale zůstal ještě křupavý, nikoli rozvařený do mazlava. Dochuťte solí a pepřem.Tak pět minut před koncem přisypte hrášek a promíchejte. Podávejte ozdobené lístky koriandru a poprášené kurkumou. Skvělou přílohou jsou chlebové placky, případně rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat