4 vykostene veprove kotlety nebo 4 pekne platky veproveho masa z plece, 3 cibule, 250 g zlouteho neloupaneho hrachu, 200 g krup, mlety pepr, majoranka, 8 strouzku cesneku, sul, sadlo
Na kousku sadla zpenime nadrobno nakrajenou cibuli, vlozime na ni maso rozdelene na 4 porce potrene cesnekem se soli a udusime domekka za obcasneho prelevani vypecenou stavou. V pripade potreby podlijeme troskou vody. Predem namoceny hrach uvarime domekka. Zvlast s kouskem sadla uvarime kroupy, osolime je a muzeme pro lepsi chut pridat jednu masoxovou kostku. Kdyz je maso mekke, vyjmeme je a zbylou stavu okorenime peprem a majorankou. Pridame hrach promichany s kroupami a vsechno jeste prisolime a dochutime korenim. Na dno vymasteneho pekace rozlozime vrstvu hrachu s kroupami, vlozime maso a dame jeste na chvili do trouby zapeci, az maso zcervena. Podle potreby jeste pri zapekani pridame male kousky sadla. Podavame s kyselou okurkou nebo zeleninovym salatem, nejvhodnejsi je salat z cerveneho zeli.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat