13. prosince 2009

Vepřový kotlet v šouletu

4 vykostene veprove kotlety nebo 4 pekne platky veproveho masa z plece, 3 cibule, 250 g zlouteho neloupaneho hrachu, 200 g krup, mlety pepr, majoranka, 8 strouzku cesneku, sul, sadlo

 Na kousku sadla zpenime nadrobno nakrajenou cibuli, vlozime na ni maso rozdelene na 4 porce potrene cesnekem se soli a udusime domekka za obcasneho prelevani vypecenou stavou. V pripade potreby podlijeme troskou vody. Predem namoceny hrach uvarime domekka. Zvlast s kouskem sadla uvarime kroupy, osolime je a muzeme pro lepsi chut pridat jednu masoxovou kostku. Kdyz je maso mekke, vyjmeme je a zbylou stavu okorenime peprem a majorankou. Pridame hrach promichany s kroupami a vsechno jeste prisolime a dochutime korenim. Na dno vymasteneho pekace rozlozime vrstvu hrachu s kroupami, vlozime maso a dame jeste na chvili do trouby zapeci, az maso zcervena. Podle potreby jeste pri zapekani pridame male kousky sadla. Podavame s kyselou okurkou nebo zeleninovym salatem, nejvhodnejsi je salat z cerveneho zeli.


Žádné komentáře:

Okomentovat