16. prosince 2009

Dušená zelenina s kukuřicí

pro 4 osoby: 750 g malých cuket, 350 g zelených fazolových lusků, 2 velké klasy kukuřice, sůl, 750 g rajčat, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 zelené feferonky, 2 lžíce arašídového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, pepř, na špičku nože oregana

Omyté cukety nakrájíme na plátky silné zhruba 2 cm, fazolky přepůlíme. Kukuřičné klasy očistíme, omyjeme a vaříme 15 minut v osolené vodě. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. Feferonku omyjeme, očistíme, vyřízneme semeník a lusk najemno posekáme. Kukuřici necháme okapat a pokrájíme na kolečka silná 2 cm. Cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme cukety, lusky a feferonku a krátce osmahneme. Vmícháme rajčata, kukuřici a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a přiklopené dusíme 20-30 minut. Podle potřeby podlijeme vodou. Podáváme posypané bylinkami.


Žádné komentáře:

Okomentovat