pro 4 osoby: 750 g malých cuket, 350 g zelených fazolových lusků, 2 velké klasy kukuřice, sůl, 750 g rajčat, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 zelené feferonky, 2 lžíce arašídového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, pepř, na špičku nože oregana
Omyté cukety nakrájíme na plátky silné zhruba 2 cm, fazolky přepůlíme. Kukuřičné klasy očistíme, omyjeme a vaříme 15 minut v osolené vodě. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. Feferonku omyjeme, očistíme, vyřízneme semeník a lusk najemno posekáme. Kukuřici necháme okapat a pokrájíme na kolečka silná 2 cm. Cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme cukety, lusky a feferonku a krátce osmahneme. Vmícháme rajčata, kukuřici a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a přiklopené dusíme 20-30 minut. Podle potřeby podlijeme vodou. Podáváme posypané bylinkami.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat