350 g hrachu, 1 mala husa nebo husi stehna, cibule, cesnek, sul, pepr, kmin, 350 g krup
Hrach prebereme, proplachneme, zalijeme dostatecnym mnozstvim studene vody a nechame 8 hodin nabobtnat. Omytou a osusenou malou husu nebo husi stehynka potreme smesi z jemne nakrajene cibule, prolisovaneho cesneku se soli, drceneho kminu a mleteho pepre. Pote ji vlozime do pekace, podlijeme a zvolna peceme domekka. Mezitim uvarime hrach a kroupy, smichame je dohromady a prilijeme cast vypeku. Husu naporcujeme. Pekac vymazeme husim sadlem, navrstvime cast souletu ( hrach a kroupy), poklademe masem a zasypeme opet souletem. Vlozime do vyhrate trouby a zapeceme. Podavame s kysanym zelim, pikantni zeleninou nebo se salatem z cerstveho zeli.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat