1 kuře, 150 g vepřového sádla, 250 g vepřového libového masa, 1 sklenička vína sherry, 80 g mouky, 1 cibule, 300 g žampiónů, 300 g nových brambor, 5 artyčoků, 200 g malých bílých fazolek, 30 g oloupaných mandlí, 2 žloutky z natvrdo uvařených vajec, petržel, oregano, sůl, pepř
Kuře a vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na sádle dorůžova. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sherry a chvilku podusíme. Necháme vychladnout, přimícháme mouku, zalijeme vodou a necháme na mírném ohni vařit. Když je maso skoro měkké, přidáme houby, oloupané a podélně nakrájené artičoky, brambory a fazolky (které předem lehce osmažíme) a vše dovaříme doměkka. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Mandle smícháme s vařenými žloutky, nakrájenou petrželkou a oreganem a přidáme k hotovému jídlu 5 minut před servírováním.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat