pro 4 osoby potřebujeme- menší květák nebo brokolici., 250 g mrkve., cibuli., 200 g zeleného hrášku., lžíci másla nebo rostlinného tuku., 2 vejce., 100 g sladké smetany., 2 lžíce hladké mouky., sůl., mletý pepř strohaný muškátový oříšek., 2 lžičky sezamového semínka., kerblík
Zeleninu očistíme a opereme. Květák nebo brokolici rozobereme na drobné růžičky, které povaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev na kostičky. V katrolu rozehřejeme tuk. Necháme na něm zesklovatět cibuli. Za chvíli vložíme hrášek s mrkví, zalijeme vývarem z květáku a na mírném plameni podusíme doměkka. Pak vložíme květák. Zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve smetaně, a ještě asi 5 minut povaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Rozkrájíme je na dílky a přidáme do zeleniny. Ragú podle chuti osolíme a okořeníme. Před podáváním ozdobíme kerblíkem a praženými sezamovými semínky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat