16. prosince 2009

Jemné zeleninové ragú

pro 4 osoby potřebujeme- menší květák nebo brokolici., 250 g mrkve., cibuli., 200 g zeleného hrášku., lžíci másla nebo rostlinného tuku., 2 vejce., 100 g sladké smetany., 2 lžíce hladké mouky., sůl., mletý pepř strohaný muškátový oříšek., 2 lžičky sezamového semínka., kerblík

Zeleninu očistíme a opereme. Květák nebo brokolici rozobereme na drobné růžičky, které povaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev na kostičky. V katrolu rozehřejeme tuk. Necháme na něm zesklovatět cibuli. Za chvíli vložíme hrášek s mrkví, zalijeme vývarem z květáku a na mírném plameni podusíme doměkka. Pak vložíme květák. Zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve smetaně, a ještě asi 5 minut povaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Rozkrájíme je na dílky a přidáme do zeleniny. Ragú podle chuti osolíme a okořeníme. Před podáváním ozdobíme kerblíkem a praženými sezamovými semínky.


Žádné komentáře:

Okomentovat