13. prosince 2009

Fazole zapečené s kořenovou zeleninou a jablky

400 g fazoli, 3 cibule, 6 strouzku cesneku, 1 bobkovy list, bujonova kostka, sul, pepr, sadlo nebo olej, 2 mrkve, kousek celeru, 2 jablka

 Prebrane, proprane a namocene fazole uvarime s jednou celou cibuli, jednim strouzkem cesneku a bobkovym listem. Po zmeknuti prisady odstranime a pridame vyvar z kostky. Fazole dovarime a nechame na mirnem ohni odparit, aby zbylo malo vyvaru, podle chuti osolime a opeprime. Mezitim na tuku zpenime zbyvajici, nadrobno nakrajenou cibuli a cesnek, pridame ocistenou a na kolecka nakrajenou mrkev, nastrouhany celer, mirne podlijeme horkou vodou a podusime. Oloupane jablka zbavime jadrincu a nakrajime na vetsi kousky. Potom uvarene fazole smichame se zeleninou a jablky a ve vymastene zapekaci miske zapeceme v dobre vyhrate troube po dobu asi 30 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat