400 g fazoli, 3 cibule, 6 strouzku cesneku, 1 bobkovy list, bujonova kostka, sul, pepr, sadlo nebo olej, 2 mrkve, kousek celeru, 2 jablka
Prebrane, proprane a namocene fazole uvarime s jednou celou cibuli, jednim strouzkem cesneku a bobkovym listem. Po zmeknuti prisady odstranime a pridame vyvar z kostky. Fazole dovarime a nechame na mirnem ohni odparit, aby zbylo malo vyvaru, podle chuti osolime a opeprime. Mezitim na tuku zpenime zbyvajici, nadrobno nakrajenou cibuli a cesnek, pridame ocistenou a na kolecka nakrajenou mrkev, nastrouhany celer, mirne podlijeme horkou vodou a podusime. Oloupane jablka zbavime jadrincu a nakrajime na vetsi kousky. Potom uvarene fazole smichame se zeleninou a jablky a ve vymastene zapekaci miske zapeceme v dobre vyhrate troube po dobu asi 30 minut.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat