13. prosince 2009

Čočková polévka se slaninou

200 g cocky, slanina, 40 g hladke mouky, 1 cibule, sul, pepr, majoranka, cesnek, salek kysane smetany, bobkovy list, ocet nebo citronova stava

K namocene cocce dolijeme vodu a dame varit. Pridame bobkovy list. Mekkou cocku prolisujeme nebo nechame vcelku, podle toho, komu polevku pripravujeme. Slaninu nakrajime na kosticky, rozskvarime ji, skvarecky vybereme a dame je stranou. Ve zbylem tuku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, zaprasimu moukou a pripravime zlatou jisku. Jiskou zahustime polevku, vyjmeme bobkovy list, ktery polevce dodava vuni, povarime, osolime, okorenime, zalijeme smetanou a podle chuti prisolime. Do hotove polevky vratime skvarecky slaniny. Polevku muzeme podavat jako samostatny pokrm s pecivem nebo s chlebem.


Žádné komentáře:

Okomentovat