16. prosince 2009

Uzené maso s dušenu zeleninou

pro 4 osoby: 800 g uzeného masa (plecka), lžíce oleje, 700 g brambor, 2 velké mrkve, sůl, 250 g hrášku, pepř, lžíce mouky, lžíce másla, 100 ml smetany, 100 ml masového vývaru, lžíce octa, kerblík

 Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Omyjeme uzené maso a osušíme ho. Potřeme ho olejem a dáme na 40 minut do trouby. Občas podlijeme vodou. Omyjeme brambory a i se slupkou je 25 minut vaříme. Vodu slijeme a brambory oloupeme. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na slabé kolečka. Přelijeme ji 125 ml osolené vody a dusíme doměkka asi 5 minut. Přisypeme hrášek a vaříme ještě 3 minuty. Zeleninu slijeme, osolíme a opepříme. Z mouky a másla připravíme jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, povaříme a ochutíme solí s pepřem a octem. Vaříme asi 5 minut. Potom přisypeme zeleninu. Maso nakrájíme na plátky, přidáme brambory a zeleninu. Pokrm ozdobíme kerblíkem.


Žádné komentáře:

Okomentovat