600 g předního hovězího masa, 150 g bílých fazolí, 20 g sušených hub, 60 g rostlinného tuku, 100 g cibule, 15 g mleté papriky, 5 dl vody, sůl, pepř, kmín, 40 g rajčatového protlaku, 30 g hladké mouky, 3 stroužky česneku, majoránku, 30 g slaniny, 100 gzeleniny (mrkev, hrášek, květák)
Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na malé kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za stálého míchání osmahneme. Přidáme trochu vody, kmín, protlak a dusíme přikryté. Když je maso téměř hotové, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme teplou vodou, rozšleháme, přidáme utřený česnek, majoránku a vaříme do změknutí masa. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso, přidáme vařené fazole, nakrájené vařené houby, povařenou zeleninu, nakrájenou a orestovanou slaninu, dochutíme a krátce prohřejeme. Podáváme s tmavým chlebem nebo tmavým pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
27. března 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat