23. března 2010

Dřevorubecký guláš

600 g vepřového masa, sůl, pepř, grilovací koření, 40 g oleje, 150 g žampionů, 200 g tenkých párků, 250 g sterilovaného leča
Gulášová šťáva : 50 g tuku, 100 g cibule, 25 g hladké mouky, 10 g mleté papriky, 3 dl vývaru nebo vody, 20 g kečupu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř ,kmín, majoránka
Příprava gulášové šťávy: na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou, zarestujeme, zalijeme vývarem, promícháme, přidáme kečup,utřený česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku a vše dobře provaříme. Vepřové maso nakrájíme na kostky, či nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme špetkou grilovacího koření a na horkém oleji orestujeme. Přidáme nakrájené žampiony, na kolečka nakrájené párky, orestujeme, vložíme sterilované lečo, trochu prohřejeme, zalijeme předem přípravenou gulášovou šťávou a vše chvíli povaříme. Příloha: rýže, vařené brambory, bramborový knedlík, chléb, bílé a celozrnné pečivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat