27. března 2010

Špagetové omelety

300 g spaget nebo jiných dlouhých testovin, 2 strední cibule, 200 g uzenin, napríklad toceného salámu, 8 vajec, 8 lzic mléka, 4 lzice oleje, 2 sterilované okurky, 2 rajcat, mletý cerný pepr ,sul, zelenou petrzelku na ozdobení

Testovny dáme varit do osolené vody. Mezitím ocistíme cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. Salám oloupeme a nakrájíme na malé kosticky. Vejce rozsleháme s mlékem. Osolíme je a opepríme. Hotové spagety scedíme. Na pánvi rozehrejeme 1 lzíci oleje. Vlozíme 1/4 cibule s uzeninou a krátce orestujeme. Pridáme 1/4 testovin a zalijeme 2 vejci. Na mírném plameni upeceme z obou stran omeletu. Aby vejce rovnomerne ztuhla, shrnujeme je vidlickou od stredu ke krajum. Hotovou omeletu prendáme na teplo. Postupne takto upeceme 4 omelety. Na talíri je prehneme a ozdobíme vejírky okurky, tenkymi plátky rajcete a zelenou petrzelkou. Vyborne chutnají s kecupem nebo hustou korenenou rajcatovou omáckou.

Žádné komentáře:

Okomentovat